Aamuisin olen niin kärttyinen, etten pysty puhumaan, ja niin kömpelö, että mehupurkit ja myslikulhot kirpoavat unessa olevista raajoistani pitkin tupaa. Ja sitten tulee vielä maailma sanomalehtiuutisten muodossa ja lätkii minua naamalle. Esim. siis tänäpe:<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

1. Infektiolääkäri sanoi Hesarin jutussa, että jokaisen haave on ajaa moottoripyörää tropiikissa sortseissa ilman kenkiä. Korkeampi voima ihmiskuntaa auttakoon, jos näin oikeasti on. Henkilökohtaisesti haluan pysyä kaukana niin tropiikista, moottoripyöristä kuin sortseistakin, enkä ymmärrä, miksi kenenkään muunkaan pitää ängetä rumissa vaatteissa herkkiin biodiversiteetteihin maailmanhistorian typerimmällä kulkuvälineellä.

 

2. Samaisessa Hesarissa kerrottiin, että McDonald's yrittää kieltää nykyenglannissa paskatyötä merkkaavan McJob sanan painamisen sanakirjoihin. Kuten Neuvostoliitolle aikoinaan, myös suuryrityksille näyttää tuottavan loputonta mielipahaa se, ettei todellisuus suostu asettumaan agitaation sieviin raameihin. Inhottavassa todellisuudessa ihmiset ajattelevat hampurilaisketjuista muitakin ajatuksia, kuin niitä, jotka ovat brändimanuaalissa sallittujen listalla aina siihen asti, kunnes todellisuus saadaan kiellettyä.

 

3. Ja sitten mielipidepalstalla joku nitisi siitä, että katupölystä pitää päästä eroon, mutta ei ainakaan liikennettä rajoittamalla, koska liikennehän (lue: yksityisautoilu) kuuluu kaupunkiin. Onpa hyvä, että tämäkin tuli selväksi. Lisää autoja vaan kaupunkeihin, niitä kuuluu olla siellä. Pyöräily kuuluu maalle, jalankulkijat auton alle ja ratikat historiaan. (Nimim. eräs kärtty, jonka nykyisen kodin vierestä vielä 35 vuotta sitten hyrryytteli turkulainen ratikka)