Edistin tänään napajäätiköiden sulamista siten, että kävin syömässä pussillisen Marianne-karkkeja Tukholman World Trade Centerissä. Nyt kieriskelen järjettömän lentomatkailun aiheuttamassa ekotuskassa, mutta itse matkan aikana ahdistusta aiheutti lähinnä se, että olin aamukoomassani ottanut mukaan väärän laukun. Siis näyttöarvoltaan väärän, käyttöarvo oli kyllä kunnossa. Laukku oli omani, ei vahingossa tuntemattomalta muukalaiselta vaihdokkaana saatu, ja sinne mahtuivat kaikki matkalla tarvittavat esineet. Se nyt vain sattui olemaan rikkinäisin, epämääräisimmän näköinen laukku, mitä komeroistani löytyy.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Kyseisestä laukusta näkyy lentomailien päähän, että sitä on käytetty erinäisiä kertoja samantapaisiin tarkoituksiin, kuin mihin Saarikoski käytti omaa legendaarista neljän pullon salkkuaan. Lisäksi siinä roikkuu kuopiolaisessa päiväkodissa japanilaisen taiteilijan opastuksella virkkaamani otama, josta olen tosi ylpeä ja johon liittyy kauniita muistoja, mutta joka sopii säpäkkään bisnesasuun suunnilleen yhtä hyvin kuin soiva tasmanianpaholaiskravatti linnan juhliin. Kaikki muut kohtaamani ihmiset olivat tietysti ihan kiusallaan ottaneet mukaan tilanteeseensopivimmat, kenkiinsointuvimmat ja hillityntyylikkäimmät laukkunsa.

 

Suurin osa jälkimodernia kulutuskäyttäytymistä luotaavasta teoriasta saa minut epämääräisen tyytymättömäksi juuri siitä syystä, että se ei mielestäni tee kunniaa niiden tekijöiden hienosyisyydelle ja monimutkaisuudelle, joiden tuloksena minulle syntyy kauhistuttava kokemus väärästä laukusta. Kuluttaminen on kohta tärkeämpi kommunikointimuoto kuin puhuminen, mutta en usko, että sen mekanismeista saataisiin täyttä selvyyttä, vaikka asian tutkimiseen valjastettaisiin koko se tuleva korkeakoulutettu 70 prosenttia Suomen kansasta. Jo pelkistä Wäis Kianin tyylipalstoista saisi tarpeeksi materiaalia useammalle kansainväliselle tutkimusryhmälle. Voisin aloittaa urakan vaikkapa järjestämällä keskusteluillan aiheesta "Merkitykset ja etiikka - Wäis Kianin ohjeet klassisten sinisten housujen kanssa käytettäviksi soveltuvista kengistä".