Hesari yrittää tappaa minut. Tänään sen taas huomasin. Niillä on juoni. Ne yrittävät saada minut säännöllisesti niin vihaiseksi, että jonakin kauniina aamuna minut vielä löydetään nuukahtaneena avoimen lehden ja aamuviilin äärestä. Kuolinsyy: suuren harmistuksen aiheuttama pään verisuonen katkeaminen.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Hesarin kaupunkisivuilla oli tänään Riku Jokisen kirjoittama juttu Mikko Kiiosta, joka haluaa perustaa nikkarointipajoja lapsille. Kuulostaa hyvältä, eikös vaan? Päiväkotilapset pääsevät tekemään esimerkiksi perinteisiä täryväkkäröitä, joissa potkuri pyörii ja keppi kurnuttaa.

 

Mutta voi v-sana, s-sana, kirosana, kirosana: Jutussa kerrotaan, että "Nikkari-Mikko" haluaa nikkarointipajoillaan lopettaa lasten varhaiskasvatuksen alennustilan. Ja mikä onkaan tämä alennustila? No tietenkin se, ettei pojista kasvateta miehiä, vaan musiikkia kuuntelevia avuttomia sählynpelaajia. Onneksi nikkarointi auttaa:

 

"Varhain aloitettu nikkarointi tekee pojista miehiä eikä mitään itseään etsiviä metroseksuaaleja. Tytötkin saavat toki tulla nikkaroimaan."

 

Miten armollista, että tytötkin saavat siinä sivussa osallistua, vaikka kaikkien vanhempien ja ammattikasvattajien ykköstehtävä luonnollisesti onkin huolehtia siitä, että niistä lapsista joiden jalkojen välissä killuu pippeli, aletaan jo kapaloiässä kouluttaa testosteronia tihkuvia mahtisonneja, joiden ainoat kiinnostuksen kohteet ovat pillu, puukko ja formulat. Tämän opettamiseen tarvitaan tietenkin Nikkari-Mikkoa, sillä passaavat päiväkodin tädithän (jutussa käytetty ilmaus) saattaisivat antaa kaikkien lasten tehdä niitä asioita, jotka heitä viehättävät biologiseen sukupuoleen katsomatta. Ja mitä siitä seuraa: Sukupuolten rajat hälvenevät! Miehet laittavat kosteusvoidetta naamaan! Naiset kouluttautuvat insinööreiksi! Katastrofi! Maailmanloppu!

 

Jokisella on ilmeisesti ollut tavallista rauhallisempi uutispäivä, kun on oikein ajan kanssa ehtinyt asetella asenteita juttuunsa. Jos kaipaatte nikkaroinnista ja maskuliinisuuden rakentamisesta jotain analyyttisempaa luettavaa kuin hänen tuotoksensa tai meikäläisen vihanpurkaus, niin etsikää käsiinne tämä artikkeli.